045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Gaia Nature Fund Nieuws


panda

Bomen voor de rode panda!

De berghellingen in Nepal zijn niet compleet zonder rode panda’s. Deze elegante boombewoner is door staat op de IUCN Rode Lijst als ‘bedreigd’ aangetekend. Daarom dragen veel Europese dierentuinen, die rode panda’s in hun zoo huisvesten, bij aan de bescherming van dit prachtige dier. Dat doen we gezamenlijk, via het Red Panda Network in Nepal (RPN). Deze organisatie heeft onder andere een groep Forest Guardians opgeleid. Zij bewaken de bossen waar rode panda’s leven.

Maar het is net zo belangrijk om het leefgebied van rode panda’s te herstellen. Want door boskap en gebruik van bamboe zijn grote delen al verdwenen. Daarom heeft RPN een speciaal kweekprogramma opgezet. Dankzij deze actie is al veel nieuw bos aangelegd.
In dit filmpje neemt een medewerker van RPN je mee naar het Jaubari gebied waar in 2015 gestart is met het herbebossen van 1.000 hectare kaal terrein – voormalig leefgebied van de rode panda. Loop mee door het dichte bamboebos en ervaar de natuurlijke omgeving van de rode panda. Verderop in het filmpje zie je hoe ze een cameraval in een boom plaatsen. Daarmee kan RPN in de gaten houden of de rode panda daadwerkelijk terugkeert naar de nieuwe bossen. Het filmpje duurt 21 minuten en is Engelstalig ondertiteld.

Bekijk de video

Ook wij vinden we het belangrijk om de rode panda te behouden. Daarom heeft het Gaia Nature Fund dit jaar een bedrag van € 3.250,- gedoneerd aan Red Panda Network. Hiermee kunnen 1.000 nieuwe boompjes worden geplant én kan een forest guardian een jaar lang zijn beschermende werk voor de rode panda doen.

Wil je ook helpen? Maak dan een leuke medaille in een van de machines in GaiaZOO!

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO