Welkom in Limburg

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

limburgHUIS voor lokaal natuurbehoud!

Ben jij thuis in Limburg? In onze eigen Zuid-Limburgse ‘achtertuin’ leven diverse dieren die met uitsterven worden bedreigd. GaiaZOO is ervan overtuigd dat elke diersoort een eigen rol heeft te vervullen in de natuur. We zien het als belangrijke taak om zorg te dragen voor de lokale natuur en deze bedreigde dieren te behouden. Door samen met natuurorganisaties fokprojecten te realiseren en de dieren uit te zetten in veilige leefgebieden proberen we er voor te zorgen dat hun aantallen weer toenemen in het wild. In limburgHUIS ontdek je wat GaiaZOO doet voor deze zeldzame Limburgse diersoorten. Zo word je nóg meer thuis in de unieke Limburgse natuur.

limburgHUIS voor lokaal natuurbehoud!

Een bijzonder gebouw

limburgHUIS is in alle opzichten bijzonder. Het eerste dat opvalt is de buitenkant. Een bovenverdieping van zwart gebrand naaldhout naar eeuwenoude Japanse traditie ‘Shou Sugi Ban’. Niet alleen duurzaam, maar vooral ook erg mooi en een verwijzing naar de steenkool die zich onder onze dierentuin bevindt.

In diezelfde Limburgse bodem wordt al sinds de Romeinse tijd Kunradersteen gewonnen en gebruikt voor huizenbouw. De benedenverdieping van limburgHUIS is dan ook een verwijzing naar het ondergrondse leven in Limburg. Kalksteen wordt gevormd door ontelbare skeletten van levensvormen uit de toenmalige Krijtzee die deze provincie bedolf. In het souterrain van limburgHUIS nemen we daarom een kijkje onder water in het Limburg van nu.

Kom je vandaag naar GaiaZOO?