Nieuwe huisstijl voor GaiaZOO. Het doorvoeren van alle huisstijlelementen vergt veel tijd. Dat geldt vooral voor onze website. Voor het einde van het jaar staat onze nieuwe website online. Houd het in de gaten! Lees meer.

045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Vanaf 25 september geen 1,5 meter afstand meer verplicht in GaiaZOO

Vanwege de Coronaversoepelingen die a.s. zaterdag (25 september) ingaan, kan de 1,5 meter afstand voor bezoekers in GaiaZOO worden losgelaten. Dit betekent dat GaiaZOO weer de volledige bezoekerscapaciteit kan en mag toelaten en we vanaf dan geen eenrichtingsverkeer in het park meer handhaven.

Bij de bezoekersentree vragen wij niet naar een coronatoegangsbewijs (geen Testen voor Toegang). Voor abonnementhouders betekent dit ook dat men onbeperkt en onaangekondigd het park mag bezoeken als vanouds. Wel hanteren we het principe van online reserveren voor dagbezoekers, omdat dit ons vooraf veel inzicht biedt in het aantal bezoekers en we hiermee de bezoekersstromen bij de parkentree beter kunnen reguleren. Ook kunnen wij dagbezoekers beter informeren over specifieke activiteiten op de dag van hun bezoek en ons culinaire aanbod al voorafgaande aan het bezoek onder de aandacht brengen. 

Hoewel we dus niet testen voor toegang bij de parkentree en men overal in het park mag gaan en staan waar men wil, is er één uitzondering: het restaurant Magnolia (en de daarbij horende toiletten en terras) zijn uitsluitend toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs (corona check-app).


GaiaZOO lynx herfst

Horeca

Voor de horeca in Nederland geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is in de binnenruimtes. Voor GaiaZOO betekent dit concreet dat alleen bij de toegang naar restaurant Magnolia naar een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd. Parkrestaurant Acacia, de SavannaLodge, de PampaLodge én coffeecorner Sequoia worden take-away punten, zonder coronatoegangsbewijs. Buiten in het park zijn voldoende terrassen en zitplaatsen aanwezig om je consumpties te nuttigen. Wij gaan ervoor zorgen dat het ook in de koudere maanden van het jaar heerlijk toeven is in de ZOO.

Business & Events

Gasten die vanaf 25 september een (zakelijke) bijeenkomst in GaiaZOO hebben geboekt, worden persoonlijk op de hoogte gesteld van de nieuwe maatregelen omtrent de horeca in GaiaZOO. Jullie GaiaZOO-contactpersoon neemt hiervoor contact op.

Wat wijzigt er per 25 september?

  • De 1,5 meter afstand is niet meer verplicht. GaiaZOO mag daarom de beperkte bezoekerscapaciteit loslaten.
  • Doorstroomlocaties in GaiaZOO zijn toegankelijk zonder coronabewijs (DinoDome en limburgHUIS)
  • Wil jij naar restaurant Magnolia? Houd er dan rekening mee dat hier naar een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd. Het kan voorkomen dat Magnolia gesloten is wegens een zakelijke bijeenkomst. Bij binnenkomst in GaiaZOO wordt er vermeld welke horecagelegenheden er die dag geopend zijn. 
  • De overige horecalocaties (Acacia, SavannaLodge, PampaLodge en Sequoia) zijn take-away punten. De buitenterrassen zijn hier toegankelijk voor iedereen.
  • De toiletten, ZOOvenirshop D’r Winkel én de voor bezoekers toegankelijke overdekte dierverblijven, zijn vrij te bezoeken zonder coronatoegangsbewijs.
  • Dagbezoekers reserveren vooralsnog online een aankomsttijd via Tickets.GaiaZOO.nl
  • Vrienden van Gaia kunnen op vertoon van hun geldige abonnementspas bij de bezoekersentree zonder reservering het park bezoeken. 
  • Zakelijke gasten worden door hun GaiaZOO-contactpersoon geïnformeerd over de aangepaste maatregelen voor (zakelijke) evenementen. 
Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO