Wisselende projecten

Naast de vaste projecten steunt het Gaia Nature Fund ook een aantal wisselende beschermingsprojecten. Jaarlijks ontvangen wij aanvragen vanuit NGO's die extra hulp nodig hebben voor een specifiek project. Soms heeft dit ook betrekking op noodhulp wanneer een organisatie wordt gehinderd in hun werk omdat een auto of ander materiaal kapot is gegaan.

€8.250
Van het €8.250 doel.
Gouden leeuwaap

Gouden leeuwaap, Brazilië

Gouden leeuwapen leven in een heel klein bosgebied in Brazilië. Door houtkap verdwenen grote delen daarvan. Ook werden ze gevangen als huisdier. Daardoor stierven ze in het wild bijna uit. Dankzij goede bescherming en uitzet vanuit dierentuinen bleef de gouden leeuwaap behouden.

 

In 2017 en 2018 doneerde het GNF 4.000 euro aan organisatie AMLD ter bescherming van de gouden leeuwaap. Met dit geld, kon de stichting een symposium organiseren voor agroforesters – lokale bewoners van het regenwoud waar de gouden leeuwapen leven, die op een duurzame manier ‘boeren’ teneinde het leefgebied van de leeuwapen (en vele ander dieren) te behouden.

Waldrapp ibis, Marokko

Afgelopen jaar heeft het GNF 1.500 euro gedoneerd aan een project om jonge Waldrapp ibissen te ringen en te zenderen. Op deze manier krijgen onderzoekers beter inzicht in de verblijfplaatsen en vliegroute van de ibissen. Gebieden die van belang zijn, zoals foerageer- of broedgebieden kunnen op deze manier beter worden beschermd. Dankzij hun werk, is het aantal Waldrapp ibissen aldaar de afgelopen decennia weer licht toegenomen.

Loslaten gezenderde Waldrapp ibis
Wilde Waldrapp ibissen
Kenmerkend is de kale kop
Rode panda

Rode panda, Nepal

In 2018 steunt het GNF The Red Panda Network. Deze organisatie onderneemt een 'Forest Guardian' programma. Hierbij wordt de lokale bevolking betrokken bij de bescherming van hun bossen waar de rode panda leeft en is deze inzet tevens een inkomstenbron.

 

De 1.500 euro die afgelopen jaar zijn gedoneerd worden gebruikt voor EHBO sets en training van de 'Forest Guardians'. Op deze manier kunnen zij hun belangrijke werk op een veilige manier uitvoeren in de rotsachtige, stijle Nepalese bossen.

 

Afrikaanse wilde hond, Zimbabwe

Eén van de grootste gevaren voor Afrikaanse wilde honden is illegale stroperij en jacht. Een nieuwe preventieve aanpak - sinds zomer 2017 - van Painted Dog Conservation is het werken met zogenaamde K9 sniffing dogs.

 

Het GNF heeft afgelopen jaar 1.250 euro gedoneerd voor de verzorging van de snuffelhonden. Deze honden kunnen praktijken van stropers vroegtijdig signaleren (ruiken) en zo nodig stropers aanvallen. Zo beschermen ze niet alleen de Afrikaanse wilde honden en andere dieren, maar ook mensen. Dankzij de honden worden er geen mensen meer doodgeschoten.

 

Demonstratie voor locals
Rangers met snuffelhonden
Educatie voor lokale bevolking

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO