Kameel

Vandaag geopend: 10:00 – 17:00 uur

Camera’s verraden aantallen
Het is droog in het streng beschermde deel van de Great Gobi A woestijn in Mongolië. Erg droog. Wilde kamelen hebben het zwaar. Er zijn er nog slechts zo’n 350 over. Zoological Society Luujin zet zich al jaren in om de wilde kameel te helpen.

Twintig jaar geleden waren er nog veel meer kamelen… Dat hun aantal achteruit gaat weten we onder andere door onderzoek met cameravallen, de perfecte tool om dieren in onherbergzame terreinen te kunnen observeren.

De camera’s langs de grenzen van het reservaat met China geven inzicht in de migratie van kamelen. Verspreid door de rest van de Gobi staan vele tientallen camera’s die samen een beeld geven van het aantal kamelen in het reservaat en hoe zij dit gebied gebruiken. Dankzij de cameravallen en gesprekken met lokale herders, kunnen de juiste beschermingsmaatregelen worden getroffen ter bescherming van de wilde kameel.

Cameravallen

Herstel leefgebied (aanleg waterpoelen)

Hulp bevolking

Water voor vee
Een deel van de Grote Gobi woestijn is ook open voor vee. Daar trekken dagelijks herders met kuddes van duizenden geiten en schapen rond. In dit deel van de woestijn heeft stichting Luujin ook waterpoelen aangelegd. Voor wilde dieren én voor vee. Luujin heeft de herders laten zien hoe zij de zonnepomp van de bron kunnen inschakelen. Voorheen moesten ze handmatig water omhoog halen, dus dit is voor hen een grote meerwaarde!

Dit vormt een belangrijke basis om samen de natuur nog beter te beschermen!

Hulp bevolking

Expeditie in de woestijn

Word jij Ambassadeur van de Natuur?

Als je kiest voor een Gaia Nature Fund abonnement word je onze Ambassadeur van de Natuur! Dat kost je slechts 15 euro bovenop de reguliere abonnementsprijs van GaiaZOO! Zo steun je bedreigde diersoorten dichtbij en ver weg.

Word jij Ambassadeur van de Natuur?

Kom jij vandaag ook naar GaiaZOO?