Ambassadeur
van de Natuur

Word ambassadeur van de natuur
Vandaag geopend: 10:00 – 17:00 uur

Als ambassadeur geef je de natuur kleur!

Als je kiest voor een Gaia Nature Fund abonnement word je onze Ambassadeur van de Natuur! Dat kost je slechts 15 euro bovenop de reguliere abonnementsprijs van GaiaZOO! Zo steun je bedreigde diersoorten dichtbij en ver weg.

Ambassadeurs van de Natuur ontvangen:

  • Een speciale Gaia Nature Fund abonnementspas.
  • Updates uit het veld met de persoonlijke verhalen van natuurbeschermers en de diersoorten waar zij zich voor inzetten.
  • Uitnodigingen voor speciale Gaia Natuur Colleges over beschermingsprojecten die het Gaia Nature Fund steunt.
  • Én mogen zelf kiezen welke van de drie bedreigde soorten ze willen steunen
Als ambassadeur geef je de natuur kleur!

Geluiden helpen de oehoe

De oehoe is de grootste uil van Europa. Begin deze eeuw kwam hij alleen nog in Zuid-Limburg voor. Nu verspreidt hij zich weer over de rest van het land. Maar hoewel oehoes normaliter zo’n 20 jaar oud worden, leven ze in Zuid-Limburg minder dan vijf jaar.

Oehoes zijn vooral actief in de schemering. Maar hun geluiden verraden hun gedrag. Dankzij geluidsonderzoek kunnen we de beheermaatregelen in natuurgebieden nog beter afstemmen op de behoeftes van oehoes. Ook kunnen we vaststellen of per locatie elk jaar dezelfde oehoekoppels broeden, of dat er nieuwe oehoes komen. Zo kan er over een jaar of tien bekeken worden hoe het er met de Limburgse koppels voorstaat.

Waterpoelen in de woestijn voor de kameel

De droge woestijn wordt steeds droger. Vee en wilde kamelen concurreren om het schaarse water. In Mongolië herstelt stichting Luujin opgedroogde waterpoelen. Dankzij zonnepanelen wordt het water uit de diepe bodem opgepompt. Vegetatie rondom voorziet de kamelen van vers voedsel. Cameravallen laten zien dat ook andere wilde dieren hiervan mee profiteren.

Vanuit het Gaia Nature Fund dragen we daar graag aan bij! En als Ambassadeur kun je ook helpen.

Bomen voor de panda

De rode panda heeft de dichtbegroeide bergbossen van Nepal nodig om te overleven. Maar veel van dit bos wordt gekapt. Samen met het bos, verdwijnt de rode panda. Ook stroperij en veeteelt vormen een grote bedreiging. Red Panda Network leert de bevolking dat de rode panda thuishoort in hun bergbossen! Zo worden de mensen trots op hun bijzondere diersoort.

Wil je de rode panda eens vanuit een ander perspectief bekijken? Bekijk dan deze 360° video!

Kom jij vandaag ook naar GaiaZOO?