Ambassadeur
van de Natuur

Word ambassadeur van de natuur
Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Als ambassadeur geef je de natuur kleur!

Als je kiest voor een Gaia Nature Fund abonnement word je onze Ambassadeur van de Natuur! Dat kost je slechts 15 euro bovenop de reguliere abonnementsprijs van GaiaZOO. Zo steun je bedreigde diersoorten dichtbij en ver weg.

Ambassadeurs van de Natuur ontvangen:

  • Een speciale Gaia Nature Fund abonnementspas.
  • Updates uit het veld met de persoonlijke verhalen van natuurbeschermers en de diersoorten waar zij zich voor inzetten.
  • Uitnodigingen voor speciale Gaia NatuurColleges over beschermingsprojecten die het Gaia Nature Fund steunt.

Kies zelf welke van de drie bedreigde soorten jij wil steunen.

Als ambassadeur geef je de natuur kleur!

Dwergnijlpaard

De mysterieuze leefwijze van het bedreigde dwergnijlpaard staat al tientallen jaren onder druk. Met hulp van cameravallen en onderzoek aan mest, doet IBREAM in Ivoorkust onderzoek naar de leefwijze en het aantal dwergnijlpaarden. IBREAM leerde een snuffelhond m.b.v. poep uit dierentuinen om het verschil te herkennen tussen mannelijke en vrouwelijke dwergnijlpaarden, zodat de aantallen mannelijke en vrouwelijke dwergnijlpaarden kunnen worden vastgesteld. Dierentuindieren kunnen op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van hun wilde soortgenoten!

Dwergnijlpaard

Bergbongo

Ondanks zijn 300 kilo is de bongo moeilijk te ontdekken in het dichte regenwoud. Dat komt niet alleen omdat ze erg schuw zijn, maar ook dankzij het camouflerende strepenpatroon. Het Bongo Surveillance Project maakt gebruik van cameravallen om het leefgebied van de bongo goed in kaart te kunnen brengen. De beelden tonen aan dat er nog vier groepen bergbongo’s zijn. De kleinste groep telt slechts zes dieren.

Op Mount Kenya, vlakbij een van de leefgebieden van de bongo’s, ligt het een educatief centrum van het Bongo Surveillance Project. Jaarlijks komen hier zo’n 200 schoolkinderen op bezoek. Daar leren ze alles over het belang van natuurbehoud, duurzame energiebronnen en herbebossing. Zo hoopt het project de jeugd te inspireren om de bongo te helpen beschermen!

Bergbongo

Blauwkeelara

In het Barba Azul Nature Reserve van Stichting Armonia leven de ara’s in veiligheid. Om het reservaat jaarrond geschikt te maken voor de ara’s is een nestkastenproject opgestart. Het Gaia Nature Fund steunt Stichting Armonia om deze nestkasten verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Blauwkeelara