045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Kraak de code!

Het is gelukt! Heb je alle vragen gevonden? Dan kun je nu de cijfer code kraken! Hieronder vind je een lijst met de cijfers en de letters die hierbij horen. Koppel de juiste letters aan de cijfers die jij op de antwoordkaart hebt ingevuld en kijk of jij het geheime woord hebt gevonden. Het juiste antwoord staat onderaan de pagina! 

DE: Knacke den code! 


Vraag6_Eikelmuis in bloeiende meidoorn (studiofoto)_Wesley Overman_8415

 Koppel de juiste letters aan de cijfers om de code te kraken. 

1 = A
2 = B
3 = C
4 = D
5 = E
6 = F      
14 = N
15 = O
16 = P
17 = Q
18 = R
19 = S     
7 = G
8 = H
9 = I
10 = J
11 = K
12 = L
13 = M
20 = T
21 = U
22 = V
23 = W
24 = X
25 = Y
26 = Z

NL: Het juiste antwoord ontdek je onder aan de pagina!
DE: Die richtige Antwort findest du unten auf der Webseite!

Meest bedreigde knaagdier van Nederland
Bijna iedereen kent de reuzenpanda in China, maar bijna niemand kent de eikelmuis. De eikelmuis is een slaapmuis met zorro-masker en sierlijke pluimstaart. Ze zijn het meest bedreigde knaagdier van Nederland en daarom is 2022 uitgeroepen tot hét Jaar van de eikelmuis. Met als doel dat iedereen de eikelmuis leert kennen zodat we ze samen kunnen beschermen.

Zo willen we bewustzijn creëren en mensen overtuigen van de noodzaak van natuurbehoud en biodiversiteit, zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van al het moois dat onze aarde te bieden heeft.
Lees hier meer over het jaar van de eikelmuis en hoe jij kunt helpen.

Bedreigde Nederlandse soorten
Biodiversiteit is heel belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Hoe groter de variatie van plant- en diersoorten in een ecosysteem, hoe groter de kans dat zij overleven. Je kunt dit vergelijken met een blokken toren. Alle blokken samen, vormen een sterke en stevige toren. Maar zodra je blokken weg haalt, wordt de toren wankel en valt hij gemakkelijk om. Wereldwijd, maar ook in Nederland, worden dieren ernstig bedreigd. Als er veel dieren verdwijnen, komt het ecosysteem in gevaar. Want alle dieren en planten staan, net als de blokken van de toren, met elkaar in verbinding.

Antwoord Nederlands: Bedreigd
Antwort Deutsch: Bedrohte

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO