In GaiaZOO kun je zorgeloos genieten van je frietje met snack. De aardappels zijn namelijk van duurzame Farm Frites. Maar wat nog belangrijker is: we frituren elektrisch in 100% Europese zonnebloemolie. En dat is super belangrijk voor dier en natuur!

 

Nog niet zo heel lang geleden was het ‘normaal’ om te frituren in palmolie. Nu weten we echter dat voor de productie van deze goedkope plantaardige olie op grote schaal oerbossen worden gekapt. Met name in Indonesië en Maleisië. Op de kaalgeslagen terreinen worden palmolie plantages aangelegd, die vervolgens in tal van producten wordt verwerkt. Maar door onze palmolie verliezen onder andere orang oetans, neushoorns, olifanten en tijgers en vele tientallen kleinere diersoorten hun thuis.

 

Daarom frituren we in GaiaZOO al sinds 2013 in zonnebloemolie. En ook de meeste andere producten zijn palmolievrij, of gemaakt van verantwoorde palmolie. In combinatie met het regelmatig reinigen van het frituurvet (waardoor het langer mee gaat voordat het uiteindelijk wordt gerecycled tot biobrandstof) smaakt een frietje in GaiaZOO nóg lekkerder!

 

Check jij tijdens het boodschappen ook of er palmolie in je chocolade, ijs, koekjes, cosmetica, zeep of margarine zit?

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO