GaiaZOO gelooft dat gasloos de toekomst is. Gas is namelijk vervuilender dan elektriciteit. We gebruiken al veel minder dan in de beginjaren, maar kunnen nog steeds niet geheel zonder gas. Daarom vinden we het belangrijk om ons gasverbruik te compenseren. Dat doen we via het Gold Standard Smart Forest Project in Bolivia.

 

Hierdoor dragen we indirect bij aan een beter klimaat. Maar ook aan duurzame landbouw en het levensonderhoud van lokale bewoners in Bolivia. De herbebossing vindt plaats aan de voet van de Andes, daar waar veel gebieden door landbouw kaalgeslagen zijn. Dankzij het Smart Forest project wordt de aanplant van inheemse regenwoudbomen gecombineerd met fruitbomen, cacao- en koffieteelt. Lokale jagers-verzamelaars zoeken de boomzaden in het nabijgelegen, oorspronkelijke regenwoud. Door deze samenwerking hebben zowel boeren als de inheemse bevolking belang bij het behoud van het regenwoud.

 

Het Smart Forest Project in Bolivia is een zogenaamd ‘climate smart agroforestry’ project en wordt uitgevoerd door ArBoliva.

 

 

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO