PUNA-
TALING

Spatula puna

ALLES OVER DE PUNA TALING
Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Nest op het land

Puna talingen leven in kleine groepen met soortgenoten of mixen met de nauwverwante zilvertaling. Ze leggen hun eieren tussen april en juni. Het mannetje beschermt zijn vrouwtje en het nest tegen rivalen. Ze maken hun nest in het hoge gras, soms ver van het water. De 5 – 7 eieren zijn zacht roze van kleur. Puna talingen vormen koppels die meerdere jaren bij elkaar kunnen blijven.

Nest op het land

Eigenschappen van de puna taling

Icoon Rainforest wit
Gebied
Rainforest
Icoon Habitat - Wit
Leefgebied
Meren
Status
Niet bedreigd
Icoon Levensduur - Wit
Leeftijd
10-15 jaar
Icoon Voedsel - Wit
Voedsel
Omnivoor
Icoon Gewicht - Wit
Gewicht
400 gr
Icoon Grootte - Wit
Grootte
48 cm
Icoon Draagtijd zoogdieren - Wit
Broedtijd
25 dagen
Icoon Aantal jongen zoogdieren - Wit
Aantal eieren
5-7 eieren
Icoon Leefwijze - Wit
Leefwijze
Gemengde groep
Icoon Familie - Wit
Familie
Eend-achtigen

Leefgebied

De Puna taling komt voor in het Andes gebergte in Peru, Bolivia en Chili. Daar komen ze vooral voor in grote meren en plassen.

Leefgebied

Kom een kijkje nemen bij onze puna taling