045 567 60 70
Tijdens kantooruren

GaiaZOO is gesloten i.v.m. Corona maatregelen

Beste bezoekers,

GaiaZOO neemt de maatregelen die het RIVM heeft aangekondigd zeer serieus. Wij zien het als onze plicht om risico's voor dieren, gasten én medewerkers zo klein mogelijk te houden. In overleg met de Gemeente Kerkrade, de veiligheidsregio Zuid-Limburg en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen hebben wij daarom besloten om de dierentuin tot en met ten minste 6 april te sluiten voor bezoekers.

Bekijk hier de veel gestelde vragen pagina


corona2

"We leven in onzekere en onwerkelijke tijden en ons bereiken heel veel vragen van bezorgde bezoekers. Terwijl de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en de zon zich steeds meer laat zien, is het park leeg. Een scenario dat we nog maar een paar dagen geleden voor onmogelijk hadden gehouden, is nu realiteit. Niemand weet hoe lang deze situatie zal voortduren, maar dat het geen kwestie van een paar weken is, wordt steeds duidelijker.

De zorgen en adviezen die ons bereiken zijn hartverwarmend en goedbedoeld, waarvoor onze dank. Ter geruststelling wil ik graag benadrukken dat GaiaZOO een sterk bedrijf is en de continuïteit niet in gevaar is. Onze zorgen zijn nu vooral gericht op de gezondheid van onze medewerkers en de goede zorg voor onze diercollectie. Omdat we weten hoe betrokken jullie zijn, gaan we ons beraden op manieren om jullie via social media toch op de hoogte te houden van het wel en wee van de dieren.

Regelmatig worden we benaderd door abonnementhouders die vragen of ze de dagen die GaiaZOO nu gesloten is, krijgen gecompenseerd? Hetzelfde geldt voor tickets met een uiterste inleverdatum die binnenkort verstrijkt: ik kan u verzekeren dat we hiervoor een gepaste oplossing zullen vinden, maar ik zou graag een oproep doen aan iedereen om dit soort zorgen even aan de kant te zetten. In deze tijden moeten we als mensen verder denken dan ons directe eigenbelang en meer dan ooit is het nu zaak dat we ons realiseren hoe bijzonder, maar vooral ook hoe kwetsbaar onze aarde is.

We begrijpen dat er nog veel onduidelijkheden bij jullie leven, maar omdat ook GaiaZOO vanaf nu met een beperkte personele bezetting werkt, wil ik iedereen verzoeken om alleen écht dringende vragen te stellen via info@GaiaZOO.nl. Via Social Media, de GaiaZOO nieuwsbrief en onze website houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in de ZOO".

Aldus dierentuin directeur Rob Huppertz

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO