045 567 60 70
Tijdens kantooruren

GaiaZOO streeft naar heropening op 1 juni 2020

Update 19 mei 2020.

Op 6 mei heeft premier Rutte tijdens de persconferentie een versoepeling van de corona-maatregelen aangekondigd. Het uitgangspunt was: ‘blijf veilig thuis’ en is geworden ‘vermijd drukte’. Op basis van dit nieuwe principe werken wij samen met de veiligheidsregio en de burgemeester van Kerkrade en in nauw overleg met onze collega-dierentuinen van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen aan een heropening van GaiaZOO op 1 juni 2020. Van 1 t/m 7 juni openen wij onze poorten exclusief voor Vrienden van Gaia. Vanaf 8 juni kunnen dagbezoekers de ZOO bezoeken. Bekijk hier de informatievideo m.b.t. de heropening.

Bekijk hier de veel gestelde vragen pagina


corona heropening GaiaZOO

Omdat veiligheid van bezoekers, medewerkers en dieren voorop staat, reserveren wij de komende weken voor het vaststellen van een veiligheidsprotocol inclusief testsessies. Het uitgangspunt is daarbij dus om vanaf juni weer bezoekers te kunnen ontvangen en te laten genieten van ons mooie park en de diverse nieuwe projecten die in de afgelopen maanden zijn gerealiseerd.

Voor onze vaste bezoekers is het misschien even wennen, omdat in het park op sommige plaatsen de bezoekersstromen in vaste banen worden geleid en ook in de horeca is het onvermijdelijk het een en ander aan te passen om aan de richtlijnen te voldoen. Dat vraagt om wat begrip en aanpassingsvermogen. Getraind personeel is daarom zichtbaar aanwezig om uitleg te geven. Er wordt duidelijk gecommuniceerd met speciaal op de situatie toegespitste bebording. Daarnaast zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en centrale desinfectiepunten zijn aanwezig.

Wij hanteren bij een heropening drie kernwaarden:

  • Een goede en duidelijke informatievoorziening (instructies t.b.v. veiligheid)
  • Extra hygiëne-maatregelen (vaker schoonmaken en voldoende desinfectiepunten)
  • Houd 1,5 meter afstand (door een gelimiteerd aantal bezoekers in het park toe te laten).

Via onze website en social media houden wij jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de heropening van GaiaZOO. De belangrijkste wijziging waar u rekening mee moet houden is dat GaiaZOO gaat werken met een beperkte bezoekerscapaciteit en uw bezoek zal vooraf online moeten worden gereserveerd. Binnenkort ontvangen al onze abonnementhouders een persoonlijke brief waarin we de nieuwe spelregels duidelijk uitleggen. Het is iets anders dan u gewend was, maar alleen op deze manier kunnen wij onze poorten weer openen volgens de RIVM richtlijnen.

Het zijn bijzondere tijden en we zullen er samen het beste van moeten maken. Wij kiezen er bewust voor om geleidelijk te groeien in bezoekersaantallen, omdat we het van belang vinden dat iedere bezoeker in het park ook in alle rust kan genieten en optimaal en veilig kan ervaren hoe bijzonder onze aarde is. Dat kan betekenen dat het iets langer duurt voordat u uw toegangsticket kunt reserveren, maar het verzekert u wel van een optimaal dagje uit tijdens uw bezoek. Het park, onze mensen en onze dieren verheugen zich enorm om u weer te mogen begroeten en de komende weken zullen we uitvoerig blijven informeren over de volgende stappen!

 

Reserveer hier binnenkort je tickets

 

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO