Brulapen in GaiaZOO

Vandaag geopend: 10:00 – 16:00 uur

Onderstaande vlog werd gepubliceerd in 2017. Momenteel zijn brulapen geen onderdeel van onze diercollectie. Bekijk hier al onze dieren.

Onlangs arriveerden brulapen (Alouatta seniculus) Makeeta en Soyala in GaiaZOO. Dit koppeltje leefde voorheen in verschillende familiegroepen in Kölner ZOO. In GaiaZOO zijn ze voor het eerst aan elkaar geïntroduceerd. Het is heel bijzonder dat deze dieren in GaiaZOO te zien zijn, want er is maar één andere dierentuin in Nederland waar je rode brulapen ontmoet. In Europa zijn er slechts vijf dierentuinen waar je rode brulapen tegenkomt.

Introductie

De introductie van Makeeta en Soyala is zeer soepel verlopen. Eenmaal in het verblijf zijn de dieren direct naast elkaar gaan zitten. De woorden van de dierverzorger; ‘Liefde op het eerste gezicht!’. Nadat de dieren een paar dagen een elkaar konden wennen, mochten ze kennis maken met een andere apensoort; de doodshoofdapen. De eerste dagen in het doodshoofdapenbos waren nog even spannend en de brulapen keken nog even de “kat uit de boom”. Maar nu zijn ze voor bezoekers samen met de doodshoofdapen te bewonderen in het doodshoofdapenbos.

Introductie