23 aug

Bioblitz Nachtdieren Expeditie

DIT EVENEMENT IS HELAAS UITVERKOCHT!

Wanneer: 23 augustus 2019

Tijdstip: Van 19.45 tot 23.00 uur

Start: Hof van Gaia

Oehoe

GaiaZOO vindt het belangrijk om aandacht te vestigen op de natuur om ons heen. Daarom organiseren we naar aanleiding van de landelijke 'Nacht van de Vleermuis' een bijzondere nachtdieren expeditie. Wist je dat ook in het donker allerlei nachtdieren buiten de dierverblijven van de dierentuin vliegen, kruipen en scharrelen? Vleermuizen, nachtvlinders, muizen, uilen…. Onder leiding van experts gaan we ze deze avond opzoeken en leer je van alles over hun verborgen bestaan! We beginnen met een presentatie over een bijzonder en mysterieus nachtdier: de wolf, die zich weer gevestigd lijkt te hebben in Nederland! Tijdens de BioBlitz Nachtdieren Expeditie op 23 augustus en ervaar je hoe bijzonder onze aarde is wanneer de avond is gevallen.

Wanneer: 23 augustus 2019

Tijdstip: van 19.45 tot 23.00 uur

Start: Hof van Gaia

Wat zou er ’s avonds gebeuren in een dierentuin? Als het duister intreedt, waan je je tijdens deze bijzondere Nachtdieren Expeditie in een mystieke omgeving! Op expeditie in het donkere dierenpark vertellen experts je alles over vleermuizen en nachtvlinders, ontdekken we welke muizen er door de ZOO scharrelen, leer je van alles over uilen en zie je een echte korenwolf. Wie weet ontdekken we ook wel een zeldzame eikelmuis! Dit nachtelijk avontuur zal je niet snel vergeten!

Na afloop genieten we in de ZOO van een versnapering en kunnen we kijken of er nog nieuwe nachtvlinders ‘wakker’ zijn geworden.

De BioBlitz Nachtdieren Expeditie in GaiaZOO is onderdeel van de landelijke ‘Nacht van de Vleermuis’ die wordt georganiseerd door de vleermuiswerkgroep van de Zoogdiervereniging. Kijk op de site om te zien waar op 24 en 25 augustus nog meer vleermuis excursies worden gegeven. 

Tip: neem je zaklamp mee om beter je weg te vinden en nóg meer dieren te kunnen ontdekken.

Prijs incl. hapje / drankje na afloop:

  • abonnementhouders € 10,-
  • Deelnemers zonder abonnement betalen € 15,-

De helft van de opbrengsten komen ten goede aan natuurbehoud.

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO