Zwaangans


zwaangans - shutterstock_234546121

Anser cygnoid

De zwaangans heeft een kenmerkende tweekleurige nek en zwarte snavel. Daarmee eet hij vooral grassen, zaden en waterplanten. In de winter verblijven zwaanganzen met vele duizenden bij elkaar in waterrijke gebieden in China. In het voorjaar trekken ze zo’n 3.000 kilometer noordwaarts om te broeden. Dan vormen zwaanganzen trouwe koppels. Moeder gans bebroedt de eieren en leert de kuikens wat ze kunnen eten. Vader gans verdedigt zijn gezin tegen gevaar.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgebied zwaangans

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO