Wallich fazant


wallichfazant

Catreus wallichii

Wallich fazanten leven in groepjes op steile hellingen met kort gras en struiken. Met hun sterke snavel graven ze in de grond naar plantenwortels, knollen, zaden, insectenlarven en aardwormen. Elke ochtend en avond laat het mannetje luidkeels roepend zijn aanwezigheid horen. Alleen tijdens het broedseizoen is hij stil. Dan vormen man en vrouw een trouw koppel. Het vrouwtje bebroedt de eieren. Het mannetje beschermt haar en de kuikens tegen gevaar.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgiebied Wallich fazant

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO