Tureluur


tureluur

Tringa totanus

De tureluur dankt zijn Nederlandse naam aan het geluid 'tjululuu' dat hij maakt. Deze waadvogels leven het liefst in vochtige weiden, wetlands en kustgebieden. Hun nest is een klein uitgeschraapt kuiltje op de grond, verscholen door overhangende vegetatie. Tijdens het broedseizoen eten tureluurs insecten, spinnen en ringwormen. In de winter vullen ze dit dieet aan met mossels, kreeftachtigen en soms kleine vissen. Hoe ze hun eten vergaren, hangt af van het voedsel dat ze zoeken.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgiebied tureluur

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO