Scharrelaar


scharrelaar -

Coracias garrulus

De scharrelaar dankt zijn Engelse naam (roller) aan zijn spectaculaire duikende en draaiende baltsvlucht. Vanaf een hoge uitkijkpost speurt de scharrelaar omlaag, op zoek naar prooien. Elke dag eet hij vele tientallen insecten (kevers, krekels, rupsen, vliegen, termieten). Af en toe vangt hij een grotere prooi. ’s Winters is er in het noorden onvoldoende voedsel. Daarom vliegen scharrelaars dan naar Afrika. Een enkele reis van ruim 10.000 kilometer! 

Verspreidingsgebied

verspreidingsgiebied scharrelaar

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier

Beelden van de scharrelaar

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO