Rotsduif


rotsduif

Columba livia

Wilde rotsduiven leven in rotsachtig terrein zonder bos. Overdag eten ze zaden van granen en onkruiden. ’s Nachts slapen ze op rotsrichels. Om aan roofdieren te ontsnappen, duiken rotsduiven langs kliffen omlaag of stijgen verticaal op. Bij het opstijgen kun je de vleugelpunten boven de rug tegen elkaar horen klappen. Rotsduiven werden duizenden jaren geleden gedomesticeerd door mensen. Zo kwamen ze uiteindelijk in steden over de hele wereld terecht.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgiebied rotsduif

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO