Kluut


kluut

Recurvirostra avosetta

Met zijn lange, omhoog gebogen snavel kan de kluut perfect allerlei ongewervelde waterdieren uit het water vissen. Hij vangt zijn prooien (waterinsecten, schaaldieren en wormen) door de snavel een beetje open te houden terwijl deze heen en weer door het water beweegt. In Nederland broeden duizenden kluten. Het nest is een met gras bekleed kuiltje in de grond. In de herfst is het Waddengebied een belangrijke pleisterplaats voor migrerende kluten.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgiebied kluut

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO