Dwerggans


dwerggans1

Anser erythropus

Dwergganzen brengen hun jongen groot op de noordelijke toendra. In de zomer is daar voedsel in overvloed: gras, plantenwortels, stengels, blad en vruchten. Na het broeden verruilen vader en moeder gans hun oude vliegveren voor nieuwe. Voor de veiligheid leven ze dan een tijdje op het water. Aan het eind van de zomer vliegen ze samen met andere ganzen naar het zuiden. Tijdens de trektocht worden veel dwergganzen doodgeschoten. Ook verdwijnt door menselijk handelen en klimaatverandering steeds meer broedgebied. Daardoor is het aantal dwergganzen sterk gedaald.

Verspreidingsgebied

dwerggans

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO