Darwin nandoe


Darwin nandoe

Pterocnemia pennata of Rhea pennata

De Zuid-Amerikaanse Darwin nandoe kan niet vliegen; net als de Afrikaanse struisvogel. Op zijn lange poten kan de Darwin nandoe wel hard rennen: tot 60 kilometer per uur. De Darwin nandoe wordt ongeveer 1,50 meter groot. Mannetjes en vrouwtjes leven in een groep bij elkaar. Het mannetje maakt een nest op de grond, waar meerdere vrouwtjes eieren in leggen. Hij broedt deze uit en zorgt ook in zijn eentje voor de jongen. Darwin nandoes eten vooral plantenwortels, zaden, vruchten en blad; soms insecten of kleine dieren.

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Darwin nandoe2

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO