Bergeend


bergeend- afb website

Tadorna tadorna

Bergeenden zoeken in ondiep water of modder naar zoutwatermosselen en
allerlei bodemdiertjes om te eten. Bij veel soorten eenden hebben vrouwtjes
een onopvallender verenkleed dan mannetjes. Omdat ze in holen broeden,
kan het bergeend vrouwtje echter ook bont gekleurd zijn. Het duidelijkste
verschil met het mannetje is het ontbreken van de knobbel op de snavel.
Na de broedperiode vliegen bergeenden naar veilige gebieden waar ze met
vele duizenden bij elkaar hun veren ruien. Pas daarna beginnen ze aan de
grote wintertrektocht.

Verspreidingsgebied

bergeend

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO