Abdims ooievaar


abdims ooievaar - afb website

Ciconia abdimii

De Abdims ooievaar leeft dichtbij het water in gebieden met grasland en
bomen. Tussen het gras jagen ze op grote insecten zoals sprinkhanen en
krekels. Ook kikkers, muizen, mosselen en zelfs kleine vogels staan op het
menu. Bij droogte verzamelen deze kleine ooievaars zich in groepen bij
waterpoelen. Abdims ooievaars broeden in kolonies op kliffen of in bomen.
Het nest bestaat uit takken en plantaardig materiaal. De nesten worden
jaren achtereen gebruikt door verschillende koppels, totdat ze uiteen vallen.

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO