Rode panda


iStock_000009294691_XXXLarge

Ailurus fulgens

De rode panda leeft in de bergbossen van Zuidoost Azië. Dankzij z’n lange staart en scherpe nagels, kan hij heel goed klimmen. Overdag slaapt de rode panda boven in een boom. In de schemering en ’s nachts gaat hij op zoek naar voedsel. De rode panda eet vooral bamboe, maar soms ook wortels, sappige grassen, korstmossen, eikels, vruchten en insecten. Wist je trouwens dat de wasbeer het neefje van de rode panda is?

Vanuit het Gaia Nature Fund steunt GaiaZOO de rode panda, lees meer over het project!

Weetjes

  • Rode panda’s hebben haren tussen hun voetzolen. Hierdoor hebben ze meer grip en glijden ze niet uit als ze over glibberen takken klimmen.
  • Hoewel rode panda’s voornamelijk plantaardig voedsel eten zijn het eigenlijk carnivoren (vleeseters!).
  • Wanneer de rode panda gaat slapen, slaat hij zijn dik behaarde staart om zich heen als een deken om warm te blijven.

Verspreidingsgebied

verspreidingsgebied rode panda

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier

Beelden van de rode panda

widget-taiga

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO