Boshond


Boshond Foto 1

Speothos venaticus

Boshonden leven in de natte, bosachtige gebieden van Centraal- en Zuid-Amerika.
Het zijn heel sociale dieren. Je zult ze dan ook bijna altijd in groepen waarnemen ( gemiddeld 2 tot 6 dieren) in een groot territorium. Mannetjes en vrouwtjes markeren het gebied. Vooral het vrouwtje doet dit soms op een speciale manier, zij maakt een handstand en wrijft hierbij haar achterwerk tegen bijvoorbeeld een boom om deze te markeren.
Wilde boshonden jagen voornamelijk in groepen. Met deze techniek kunnen zij prooien vangen die vele malen groter zijn dan zijzelf. Een boshond weegt maar zes kilo; maar als groep kunnen ze capibara’s van 45kg of soms zelfs tapirs van 300 kg vangen!

Lees meer...

Weetjes

  • Boshonden zijn de beste zwemmers en duikers van alle wilde honden
  • Tussen hun tenen hebben ze gedeeltelijke zwemvliezen
  • Boshonden eten uitsluitend vlees

Verspreidingsgebied

Bushdog

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier

EEP

EEP-logo-300x187

Deze diersoort wordt beschermd door het European Endangered Species Programme

 

Ontdek meer over het belang van fokprogramma’s >

Beelden van de boshond

widget-rainforest

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO