Afrikaanse wilde hond


AWH Foto 1

Lycaon pictus

Afrikaanse wilde honden leven in groepen van 6 tot 20 dieren. Alleen het dominante paar krijgt jongen. Gemiddeld worden per nest 10 puppies geboren. De rest van de groep helpt bij het voeren en opvoeden van de jongen. Zonder de hulp van de groep kunnen wilde honden niet overleven. Samen vangen ze hun prooi (gazellen en antilopen), maar deze verliezen ze vaak aan hyena’s.

Vanuit het Gaia Nature Fund steunt GaiaZOO de Afrikaanse wilde hond, lees meer over het project!

Lees meer...

Weetjes

  • Elke hond heeft een eigen, uniek vlekkenpatroon
  • Afrikaanse wilde honden kunnen niet blaffen. Ze maken wel andere geluiden
  • Afrikaanse wilde honden halen tijdens de jacht een snelheid van 55-60 km/u
  • Groepsgenoten braken voedsel op voor oude, zieke en jonge dieren die niet mee op jacht kunnen

Verspreidingsgebied

Afrikaanse wilde hond

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier
widget-savanna

EEP

EEP-logo-300x187

Deze diersoort wordt beschermd door het European Endangered Species Programme

 

Ontdek meer over het belang van fokprogramma’s >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO