Geelborst capucijnaap


GaiaZOO - Geelborst capucijnaap - TL

Cebus xanthosternos

De geelborst capucijnaap komt voor in een klein deel van het Braziliaanse regenwoud. Het is een actieve aap, die in de bomen leeft. Zijn menu bestaat vooral uit vruchten, zaden, insecten, kikkers, reptielen, vogels en kleine zoogdieren. Eén volwassen mannetje leidt een gemengde groep van zo’n 8 tot 16 dieren. Dit mannetje houdt goed in de gaten of er in de omgeving geen gevaar dreigt. De geelborst capucijnaap wordt met uitsterven bedreigd. Via een Europees fokprogramma (EEP genaamd) proberen Europese dierentuinen, samen met de Braziliaanse overheid, deze soort te behouden voor de toekomst.

Lees meer...

Weetjes

  • Er bestaan acht verschillende soorten capucijnapen
  • De geelborst capucijnaap dankt zijn naam aan zijn geelbruin gekleurde borst en schouders
  • Na een dracht van zo’n vijf maanden wordt één jong geboren

Verspreidingsgebied

Verspreidingsgebied Geelborst Capucijnaap

Terug naar alle dieren

Deel deze pagina
Tickets reserveer hier
widget-rainforest

EEP

EEP-logo-300x187

Deze diersoort wordt beschermd door het European Endangered Species Programme

 

Ontdek meer over het belang van fokprogramma’s >

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO