045 567 60 70
Tijdens kantooruren

Word ook Ambassadeur van de Natuur!

Als je kiest voor een Gaia Nature Fund abonnement word je onze Ambassadeur van de Natuur! Dat kan al voor slechts €15,- bovenop de reguliere abonnementsprijs! Zo steun je natuurbehoud en help je bedreigde diersoorten dichtbij en ver weg.


Ambassadeurs geven de natuur weer kleur!

Ambassadeurs van de Natuur ontvangen:

  • Een speciale Gaia Nature Fund abonnementspas.
  • Updates uit het veld met de persoonlijke verhalen van natuurbeschermers en de diersoorten waar zij zich voor inzetten.
  • Uitnodigingen voor speciale Gaia Natuur Colleges over beschermingsprojecten die het Gaia Nature Fund steunt.

Ja, ik word Ambassadeur van de Natuur!Welke diersoort krijgt jouw steun?

 
In actie voor de eikelmuis
De eikelmuis met zijn zwarte zorro-masker is zeldzamer in Nederland dan de reuzenpanda in China. In 2017 kwam hij hier nog maar in één bos voor: het Zuid-Limburgse Savelsbos. Dankzij fok in GaiaZOO en uitzet, leeft hij nu ook weer op de Bemelerberg. Wat de eikelmuis precies nodig heeft is niet bekend, maar vermoedelijk zijn rommelhoekjes waar kevertjes, spinnen en slakken leven, struiken met vruchten en noten, oude bomen met holtes en beschutting belangrijk. Diverse natuurorganisaties zorgen dat deze terugkomen. Nu is onderzoek nodig om te achterhalen wat eikelmuizen precies nodig hebben. Door samen te werken kunnen we hun leefgebied nóg beter inrichten en uitbreiden. Zo proberen we de eikelmuis voor de toekomst te behouden.

Eikelmuis Op Tak Met Nieuw Logo

Samen de zonparkiet helpen
Door zijn prachtige kleuren verdwijnt de zonparkiet uit de natuur. Illegale stropers vangen hen en zo komen ze in kooien terecht in huiskamers over de hele wereld. Door boskap verdwijnt ook zijn leefgebied. Nu leeft de zonparkiet alleen nog in Guyana. GaiaZOO gelooft dat deze kleurrijke vogel thuishoort in de tropische bossen van Zuid-Amerika. Daarom draagt het Gaia Nature Fund bij aan onderzoek in zijn natuurlijk leefgebied. Samen met andere dierentuinen zetten we ook een internationaal fokprogramma op en doen we genetisch onderzoek. Het doel van beiden is om gezonde populaties zonparkieten in de natuur en in dierentuinen te behouden.

Zonparkiet - Afbeelding Gaia DOET Met Logo

Tip: Je kunt voor elk afzonderlijk abonnement wel of niet voor deze natuur-upgrade kiezen!

Ja, ik word Ambassadeur van de Natuur!

 

Deel deze pagina

Je wordt binnen 3 seconden doorverwezen naar GaiaZOO